Hermann-palota

A koordináták csak a településre és nem az objektumra mutatnak!
Lakóépület és üzlet
Bulevardul Revoluţiei 96.
Rövid leírás:
A kiegyezés(1867) után rohamosan modernizálódó, gyorsan fejlődő Arad városának főutcáján az 1880-as évek elején építtette fel palotáját Hermann Gyula és felesége. Az utca egyik legelegánsabb, eklektikus stílusban megalkotott, az utca zárt sorú beépítéséhez igazodó háza két emeletes, nyeregtetős, utcai főhomlokzata szimmetriára törekszik. Gazdag vakolatdíszeinek formakincse leginkább a barokk forma- és motívumvilágából merített, de klasszikus elemek is felfedezhetőek benne. A díszek Tóth András épületszobrász munkái. A díszes homlokzat leghangsúlyosabb elemei a középtengelyben álló kapu fölötti erkély ill. az első emelet két szélén elhelyezkedő, 1-1 díszes zárterkély kialakítása körül csoportosulnak. Boltozatos kapualjából juthatunk az emeleti részekhez vezető lépcsőházba illetve a ház udvarára. Az udvari homlokzat némileg egyszerűbb formában az utcait ismétli.

Az épület jó állapotú, a téren minden épület fel lett újítva!

Vármegyeháza (0.251 km)