Fogadó a Magyar Koronához

Üzlet
Hauptstrasse 31.
Rövid leírás:
A település a középkorban királyi harmincadvám-szedő hely volt, emiatt Pannónia határának is nevezték.

A 19-20. század fordulóján épült ÉNY-DK-i tengelyű épületben 1911 óta vendéglő működik. Eredeti neve Fogadó a Magyar Koronához volt, jelenleg Gasthaus Schabhüttl néven üzemel- állítólag őrizve és használva az alapító szakács receptjeit.

Utcafronton, zárt sorú beépítésben álló, földszintes, , nyereg tetős, cseréppel fedett, eklektikus stílusú épület. Plasztikus díszítéssel, párkányokkal, rusztikával gazdagon felszerelt utcai főhomlokzata közel szimmetrikus. Ebből nyílik az épületekkel körbeépített, zárt udvarra vezető, szegmentíves, kétszárnyú kocsibehajtó kapu és egy kisebb, az étterembe vezető ajtó is.