A kép forrása: Wolfi31281/wikipedia.org
Am Sclossberg 16
Rövid leírás:
A település 1213-ban említik először mint uradalmi központot. A név eredete a szláv dobra=jó szó. A szentgotthárdi ciszterci apátság tulajdonából ekkortájt vált kiráyi birtokká. Várát a 13. század közepén építették.

A klasszicista stílusú evangélikus templomot 1794-ben imaházként építették. 1801-ben tornyot építhettek hozzá: a déli homlokzatba illeszkedve, annak középtengelyéből nyúlik ki a hagymakupolás sisakkal koronázott torony. Ekkor készült el a templomtérben a poligonális kórus is. A hajó síkmennyezetes, körben vasoszlopokra támaszkodó karzat található. Egyszerű szószékoltára szintén ebből az időszakból való.

A 19. század közepén bővítik a templomot, ekkor nyeri el mai formáját. Az oltárkép ugyane század végén készült: Jézus ábrázolja a Getszemáni-kertben. 1894-ben hozatják Berlinből a toronyórát és a keresztelőmedencét. Orgonája 1905-ből származik. Harangjait a II. világháborúban beolvasztották, de már 1949-ben pótolták őket.

A templomot 1981-ben renoválták, az orgonát 2003-ban ismét felújították.

Vasdobrai vár (0.181 km)