A kép forrása: balirast / Panoramio
Ján Botto utca vége, a faluközponttól északra.
Rövid leírás:
A feltehetőleg Árpád-kori faluról az első, fennmaradt írott források a 14. században tesznek említést.

A Türelmi Rendelet szellemében, a falun kívülre, eredetileg torony nélkül épített evangélikus templom. A közel nyugat-keleti tengelyű, egyhajós, kontyolt nyereg tetős, cseréppel fedett templom barokk ívű keleti homlokzatához később klasszicista tornyot emeltek. Építésénél egy gótikus stílusú kastély igényesen megmunkált, faragott kő elemeit (ablak, mellvéd stb.) és építőanyagát is fölhasználták. Homlokfalát lizénák keretezik.

Nyugaton egyenes záródású hajójának termét csehsüveg boltozat fedi. Reneszánsz oltára a korábban a faluban állt deszkatemplomból származik.