Szlovénia
Lendva 9220, Fő utca 3.
Rövid leírás:
1931 és 1934 között épült a lendvai evangélikus templom, az alsólendvai Josip Ascherl mester vezetése alatt. Az épület tervezője Kelemen Antal volt, aki munkája során a klasszicista elemeket alkalmazta. A lendvai evangélikus templom a magyarországi Csornán található evangélikus templom ikertestvére. Belső berendezése és a szószék fából van, az oltárkép pedig Pandur Ludvik (Lajcsi) lendvai festőművész alkotása. Manapság a kétnyelvű, magyar–szlovén lendvai gyülekezetnek 110 tagja van. A hívők Lendváról, néhányan a szomszédos Horvátország határ menti falvaiból, valamint a következő településekről valók: Völgyifalu, Csente, Hármasmalom, Petesháza, Alsólakos, Felsőlakos, Dobronak, Kapca, Zsitkóc, Göntérháza, Hosszúfalu, Gyertyános és Radamos.

Forrás: Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, Lendva