A kép forrása: klenovec.sk

A falu központjában.
Rövid leírás:
Az írott forrásokban először a XIV. században említett Klenóc nagyközség temploma központi fekvésű, északnyugat-délkeleti orientációjú. 1787-ben épült egy középkori templom helyén. A régi templomból csak kevés maradt meg, beépítve az újba: a bejárati rés, amely bordás keresztboltozattal fedett. A templomtér lefedése a kora klasszicista evangélikus templomokban szokásos módon, porosz boltozattal, míg az apszisé dongaboltozattal történt. Tornya a XIX. század elején épült a hajó délkeleti homlokzata elé. Ugyanekkor a templomtest is új külsőt kapott. A templom vörös márvány keresztelő medencéje a XVIII. század első feléből való.

Az épületet övező, fagalériás régi kőfalak arra vallanak, hogy a templom évszázadokkal korábban erődítmény szerepét töltötte be.

A községben több kézművességgel kapcsolatos klasszicista épület is található.

A leírás Erdélyi Géza: Gömör vármegye klasszicista építészete című munkája nyomán készült.