Cím:
Radničné námestie (Városház tér). A fő tér (Letná és Zimná utcák alkotják) NY-i részén áll, mint a legnyugatibb középület.
Rövid leírás:
A német nyelvű iglói polgárság 1517. után igen hamar magáévá tette a reformáció lutheri ágát. A kezdetben igen-igen kis számú szlovák lakosság egy része is e felekezetet követte. (Mivel a város lakosságának kb. felét kitevő németeket és magyarokat 1945. után elüldözték az országból, ma e templom gyülekezete is kizárólag szlovák.)
Miután a város főtemploma végül római katolikus kézen maradt, szükségessé vált egy önálló evangélikus templom felépítése.

Erre 1790-96. között kerítettek sort, amikor felépült a mai, copf stílusú, viszonylag egyszerű, de szép épület. Oltárképét, melyen Krisztus látszik az Olajfák hegyén, S. G. Stünder festette 1797-ben.