Evangélikus harangtorony

Harangtorony, harangláb
A fő utca nyugati oldalán a falu központjától (r.kat templom) északra
Rövid leírás:
A reformáció évszázadában a területen az ágostai evangélikus hit terjedt el. Egy időben a protestánssá vált falu az ősi templomot is használhatta, de végül az ellenreformáció azt visszaadta a katolikusoknak. A lakosság többsége is rekatolizált. A maradék hithű evangélikusság a környező települések egyházközségeihez csatlakozott.

A falu központja közelében, a fő út mellett, szabadon álló, egyszerű harangtornyot 1902-ben építették egy helyi lakos, Németh János adományából. Az igen egyszerű, hasáb formájú, alacsony, két emeletes tornyot gúlasisak fedi. Egyetlen harangja a legfelső emeleten foglal helyet. E szintet nagy méretű, szegmentíves záródású ablakok törik át.

A torony mellett áll az evangélikusok 1893-ban épült, földszintes iskolaépülete.

A ma magyar és szlovák anyanyelvű evangélikus gyülekezet 1992-ben kissé távolabb új, modern templomot épített, de a harangtorony ma is használatban van.

a harangtorony és környezete jó állapotú, gondozott.