Evangelikus erődtemplom

Strada Chirpăr 43.
Rövid leírás:
A templom a romanika idején keletkezett. Alaprajza szerint egy háromhajós bazilikális elrendezés jellemzi, nyugaton karzattal és toronnyal, keleten félköríves záródású apszissal. Építési ideje a 13. század végére tehető. A mellékhajókat és a főhajót egyszerű oszlop-párok választják el egymástól.
A főhajót ma síkmennyezet fedi, amely korábban kazettás famennyezet lehetett. Szentélye még ma is őrzi kereszthálós boltozatát. A templom építésekor mindkét mellékhajó rendelkezett apszissal, amelyet azonban a későbbi évszázadok során elbontottak. Keresztboltozat fedi a karzatot is.
Az 1500-as években erődítették meg a templomot, megemelve a nyugati tornyot, ablaknyílásait lőrésekké alakították és megépítettek egy favázakra támaszkodó védelmi folyosót. Ezzel eltűntek az eredeti román kori ablakok és kapuk. A falon négy tornyot is kiépítettek, amelyeket azonban később elbontottak.
Orgonáját 1778-ban a nagyszebeni Johannes Hahn, oltárát 1795-ben a segesvári Johann Folberth készítette.
Végül a 19. században a harangláb új sátortetőt kapott.
A templom és a falu lakói a reformáció idején az evangélikus vallásra tértek át.