Az egykori bankszékház

Szabadság tér (Piaţa Libertăţii) 36. szám
Rövid leírás:
A 20. század elején épült, szecessziós stílusban. Eredetileg banknak épült, ma iskola található benne.

Csatlakozó beépítésben álló, emeletes, téglalap alaprajzú épület. Földszintjét sokban átalakították üzlethelyiségeknek. Bejárata egyenes lezárású. Emeletét övpárkány választja el. Az ablakok egyenes lezárásúak. A főhomlokzat középső szakaszát széles, fugázott falsávok keretezik, háromszögű oromzat zárja le, világító ablakkal. Középső hármasablaka előtt lekerekített balkon látható, fölötte füzéres dísz. A két szélső tengely traktusai „bow-window” formában félkörívesen kiemelkednek a homlokzat síkjából. E domború felületeket keskeny, egyenes lezárású ablakok törik át.