A gyógyszertár egykori épülete

Üzlet
Malom (Morii) utca 3. szám
Rövid leírás:
Dr. Várady Miklós 1905-ben építtette gyógyszertárnak, szecessziós stílusban. 1930-ban Várady László és Miklós laktak benne. 1931-ben megvásárolta Szabó Adalbert. 1968-tól Kerekes Ferenc és Murguly József a lakástulajdonosok. A gyógyszertár 1957-ben állami tulajdonú volt. 1971-ben az Oficiu Farmaceutic a tulajdonos, majd 1989 után a SC. Sanifarm SA. veszi át. 1997-ben megvásárolta Murguly József és Gabriella, és gyógyszertár helyett ABC üzletet működtetnek benne.

L alaprajzú, saroképület. Főhomlokzatán szecessziós díszítőelemek találhatók. Ablakai egyenes lezárásúak. Középső része gazdagon díszített, félköríves oromzatban zárul, melynek félköríves ablaka két oszlopocskával tagolt. Jobb oldalán álló nagy kapuja fölött hullámos oromzat látható. Mellékhomlokzata sima, dísztelen, csak az üzlet ablakai tagolják.