A Székelyhídi Népbank egykori székháza

Malom (Morii) utca 12. szám
Rövid leírás:
A 20. század elején épült, szecessziós stílusban, eredetileg itt működött a Székelyhídi Népbank. 1946-ban átveszi az Albina Bank. 1967-ben állami tulajdonba megy át. Ma a rendőrség található benne.

Csatlakozó beépítésben, utcafronton álló, emeletes, téglalap alaprajzú, nyereg tetős, cseréppel fedett épület. Földszinti, egyenes lezárású ablakai, profilozott könyöklőpárkánnyal rendelkeznek. Jobb szélén egyenes lezárású bejárat áll, magasított bevilágító ablakkal. Az emelet középső traktusa rizalitszerűen, erősen előre ugrik, két oldalát pilaszterek szegélyezik, melynek alsó lekerekített vége mintegy alátámasztja a rizalitot. Felső része háromszögű oromzatban zárul. A két szélső tengely egyenes lezárású ablakai előtt balkon húzódik, amelyekre a rizalit oldalán ajtók nyílnak.