Meglévőből a legjobbat

Városháza tér, Dunaújváros
Pályázó: Konti04
Kép dátuma: 2014.10.20 15:18
Feltöltés dátuma: 2015.08.31 21:09

A várostervezők hagyatékát és adottságait felhasználva megújítani, modernizálni és ha kell átfunkciónálni a szocialista városokat, nem kis feladat.

Meglévőből a legjobbat

 
 

Eddig 2 ember értékelte.

Értékeléshez jelentkezz be!

2015.09.05 20:38 SzyaÉrtékelés: 4 

Néha az sem baj, ha 1 képben akár több is benne van. Ebből a képből is kivágható néhány. Persze ha ez a több egy irányba mutat és erősíti egymást az az igazi. Itt érdekes a helyszín, amit még inkább "megbolondítanak" a hosszú árnyak. A kompozíció esetleges. Evvel együtt kedvet kaptam egy dunaújvárosi kirándulásra.

2015.09.03 23:02 Szőnyi IstvánÉrtékelés: 3 

A kép legfőbb erénye az alacsony napállásnak köszönhető szinte grafikai hatású árnyékokra épített kompozíció, illetve a tökéletes expozíció. Ami viszont magát a kompozíciót illeti, számomra a túl sokat markolás iskolapéldája ez a fotó. Túl sok motívum, túl sok részlet van a képen, és ezek nem állnak össze egyetlen szerves kompozícióvá, vagy, ahogy ezen a felületen szokás megfogalmazni: nincs igazán jól megszerkesztve. Tulajdonképpen több önmagában izgalmas részletkép vetélkedik egymással, a szem nem igazán tudja eldönteni, hogy a fotósnak mi is volt a fontos. Pedig a komponálás - nevezzük bár "szerkesztésnek" - lényeg pontosan ez volna: valamilyen világos, formailag strukturált rendező elv mentén szelektálni a helyszínen adott látványelemek közül, és csak annyit felhasználni belőlük, amennyi egy rápillantásra is áttekinthető. Ahogy a cím is mondja: a "meglévőből a legjobbat". Más szóval: kevesebb motívumból egységesebb kompozíciót, mert ez a kompozíció annak ellenére nem irányítja a néző szemét, hogy vannak rajta irányok, de a részletek megtartják önállóságukat, a kép az egész kompozíciót átható egységes rendezőelv nélkül különálló részekre hullik.

a forduló összes képe
fotópályázat