Megújulásunk támogatója:  

Régi házak utcája

Utcakép, Verespatak
Pályázó: piusz
Kép dátuma: 2011.07.14 11:56
Feltöltés dátuma: 2017.09.25 18:00

Régi házak utcája

 
 

Eddig 2 ember értékelte.

Értékeléshez jelentkezz be!

2017.10.07 21:19 SzyaÉrtékelés: 5 

Nekem tetszik ez a kép a történet nélkül is. "Lejön" a vonzalom. Erről szól az élet, többnyire hasonló vagy még rosszabb "épített környezetben". Kipróbáltam: nekem jobban tetszik FF-ben. Ez nem "hamis téma"!

2017.10.02 20:26 piusz 

Nincs szándékomban védőbeszédet tartani a képem felett, nem az én stílusom. Néhány aprócska megjegyzést azért mindenképpen tennék: 1. A havi téma: "A gazda szeme (jól karbantartott, vagy éppen erősen lepusztult épített örökség - a két véglet) 2. Jelen esetben egy lepusztult házakból álló utcasarkot láthatunk 3. Hogy ez streetfotó, vagy sem, különösebben nem foglalkozat - én inkább egy elkapott pillanatnak gondolom, ott voltam, elém tárult a látvány, "lőttem", ez lett belőle 4. A kép javítható (?) lett volna, például a fiatalember kiretusálásával, vagy éppen a kuka és villanypózna függőlegesbe állításával, ezzel viszont meghamisítottam volna a valóságot, ami a havi TÉMA MIATT teljesen értelmetlen lett volna, vagyis nem éreztem semmiféle kínzó késztetést, hogy utómunkával különösebben beleavatkozzak a látványba 5. Mint az ajtóknál és az ablakoknál látható a ház fala függőleges, amihez képest a kuka és a villanypózna ferde, még ha nem is olyan látványos, mint ama bizonyos pisai torony... 6. Aminek mondjuk nem különösebben örültem az a rendkívül erős júliusi, ráadásul déli napsütés, de egy ilyen egész napos fotóstúrán nem mindig a legmegfelelőbb időpontban érkezünk a tetthelyre Köszönöm az értékelést, remélem másnak is lesz véleménye, mert a világért sem mernék megesküdni, hogy igazam van. Volt ennek az elkapott pillanatnak egy különös bája, ami persze lehet, hogy a képről nem igazán "jön le" és valójában nem is tartozik a témához. A jobboldali fehér ajtó a sarki büfé bejárati ajtaja, a lány pedig a büfés. A fiatalember már a villanykaróhoz érkezése előtt is sóvárgó tekintettel követette a lányt, amint az a büfé és a képen nem látható terasz között ingázott... Tudom, ne a fotós beszéljen, hanem az általa készített fotó, de úgy éreztem, hogy ebben a szűk körben ezt a kis történetet igazán megoszthatom veletek.

2017.09.30 22:13 Szőnyi IstvánÉrtékelés: 3 

Az eredetileg "hamis témaként" megjelenő figurák a kép fő témájává váltak ugyan, de anélkül, hogy igazán emblematikus streetfotót eredményeztek volna. Ahhoz túlságosan esetleges a megjelenésük. A kompozíció esetlegességét a szemetes kuka és a villanypózna zavaró perspektivikus dőlése csak tovább növeli.

a forduló összes képe
fotópályázat