Előzmények

piroskahozzászólásai | válasz erre | 2017.05.02 07:49:04 (6679)
Én is egyetértek a változtatással.
[előzmény: (6675) klo, 2017.04.21 12:43:00]

klohozzászólásai | válasz erre | 2017.04.21 12:43:00 (6675)
Kedves játékosok!

Először is mindenkinek gratulálni szeretnék az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottságától kapott ( http://muemlekem.hu/magazin/icomos_dijak_citromdijak_2017 ) Példamutató Műemlékgondozásért Díjhoz. Ez közös sikerünk, hiszen az adatbázis egyikőtök jelentései nélkül sem lenne az, ami. Bár külsőre pontszerző játék, de szerintem mindegyikünk tudja, érzi, hogy ennél sokkal több: az egyetlen forrás, amelyből értesülni lehet a magyarországi (és a Határeset révén a teljes Kárpát-medencei) történelmi épületállomány, védett és védendő örökségünk állapotáról, sorsáról.
Idén sikerült felújítani azt a hagyományt, hogy a győztesek a Műemléki Világnap alkalmából díjakat (jelen esetben okleveleket) vehettek át. Szeretnénk egy év múlva immár nagyobb körben, valamennyi győztes részvételével újabb díjátadót rendezni - ezt elvileg megbeszéltük az ICOMOS vezetésével.

A kilencedik évad hivatalos tabellája hamarosan megjelenik, kihirdetjük az eredményeket, de a díjakhoz kapcsolódó vendégházi elhelyezések ügyében még egy kis türelmet kérek: lesznek új helyszínek, de a részletek megbeszélése ügyében még személyesen kell beszélnem velük. Erre néhány héten belül sor kerül. Ezután írok majd a győzteseknek és választhatnak a szokásos módon a helyszínek közül.
A Műemléki Világnapon alkalmunk nyílt ngabival és piroskával beszélgetni a műemlékkeresés, vagyis maga a játék jövőjéről. A következőkre jutottunk:

- Ha valaki már egy teljes évadot végigcsinált és elvitt már egy megyét, annak ne legyen kötelező gps-fotót is készítenie. Az ok egyszerű: a játék egyre kevésbé verseny-szerű, s aligha lehet okunk azt feltételezni olyan játékosokról, akikkel majdnem egy évtizede húzzuk együtt az igát, hogy trükközni akarnak. Hozzáteszem, én továbbra is készítek és feltöltök majd ilyen fotókat, de csak azért, hogy tudjam, pontosan mikor is jártam ott.
- El kellene gondolkodnunk közösen azon, hogy a jelentéseknél szükség van-e továbbra is a pontos időpont megadására, vagy legyen elég a nap.
- Szintén döntést igényel, hogy megmaradjon-e a kreditpont szavazás, van-e még jelentősége.

Várom a véleményeteket, javaslataitokat!